Gemeente Weert tweede gemeente van Limburg qua handelsactiviteiten op Marktplaats

Print
Gemeente Weert tweede gemeente van Limburg qua handelsactiviteiten op Marktplaats

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De gemeente Weert is de tweede gemeente in Limburg waar het meest op Marktplaats wordt gekocht en verkocht. De gemeente Echt-Susteren werd uitgeroepen tot Koning Marktplaats van de provincie Limburg.

In aanloop naar Koningsdag deed Marktplaats onderzoek naar de handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten op het platform van het afgelopen jaar. Daarbij komen de inwoners uit Weert na die van Echt-Susteren uit de bus als het meest actieve online handelsvolk van de provincie Limburg.

Lees ook: ‘Past de kast in mijn Fiat 500?’ De grootste ergernissen van online verkopen en tips om snel je meuk te verpatsen

Maar liefst 38% van de inwoners uit Weert waren het afgelopen jaar actief op de handelssite. De gemeente Weert moet Echt-Susteren met 39% nipt voor zich laten gaan, maar verslaat hiermee de gemeente Stein (37%). Landelijk werd de gemeente Baarle-Nassau gekroond tot ‘Koning Marktplaats’ van Nederland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee