Britse baby George in park gevonden door husky: moeder spoorloos

Print
Britse baby George in park gevonden door husky: moeder spoorloos

Afbeelding: WEST MIDLANDS POLICE

De Britse stad Birmingham is in de ban van een baby die in een park is aangetroffen. Het pasgeboren kindje werd gevonden door een husky.

Op vrijgegeven beelden van de politie is te zien hoe een vrouw van het park wegloopt. Mogelijk gaat het om de moeder. De politie wil haar hulp aanbieden en vermoedt dat ze fysiek dan wel geestelijk in de problemen zit.

Paar uur oud

De baby zou nog maar een paar uur oud zijn geweest, toen hij werd achtergelaten in het park, meldt The Daily Mail. Een ziekenhuis heeft het kind George genoemd, omdat hij afgelopen week een dag voor Saint-George’s Day - ook wel Sint-Jorisdag - werd gevonden. Dat is een nationale feestdag in Engeland.

De recherche besloot deze donderdag om de zaak meer aandacht te geven en foto’s te verspreiden van het kind, in de hoop op een doorbraak. „Baby George is gezond en wel. Treurig genoeg hebben we nog steeds niet zijn moeder kunnen vinden. We maken onze zorgen om haar”, zei een woordvoerder van de politie tijdens een persconferentie. „Zij is nu onze eerste prioriteit”, voegt een detective toe.

Snuffelende hond

Een voorbijganger vond samen met zijn hond Hel het kindje. Zonder zijn viervoeter was hij doorgelopen, zegt de 64-jarige Terry Walsh tegen Britse media. Hij zag aanvankelijk alleen een afgedankte deken liggen, maar Hel duwde zijn neus liefkozend richting het opgerolde geheel. „Opeens hoorde ik een baby huilen. Ik denk dat Hel met zijn neus en warmte van zijn vacht de baby wakker heeft gemaakt.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee