Beesel start met bestrijden eikenprocessierups

 © ANP

Reuver -

De gemeente Beesel start volgende week met het bestrijden van de eikenprocessierups.

redactie

De bladeren van gemeentelijke eikenbomen worden bespoten met een biopesticide die niet gevaarlijk is voor andere dieren of mensen. Er wordt alleen gespoten op plaatsen waar veel eiken staan en waar veel mensen komen: binnen de bebouwde kom, langs doorgaande fietsroutes en bij maatschappelijke voorzieningen.

De eikenprocessierups kan tussen mei en augustus voor overlast zorgen door de brandharen die ze dan hebben. Die zorgen voor irritaties en jeuk, rode blaasjes, ontstekingen aan de huid, luchtwegen of ogen. Als de rupsen van de boombladeren eten, gaan ze dood nog voordat ze die brandharen hebben.

De inzet van het spuitkanon waarmee de bomen worden bespoten, kan voor geluidsoverlast zorgen. Ook is het mogelijk dat buiten ‘normale werktijden’ wordt gewerkt, meldt Beesel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal