Parkstad Panel: inwoners voelen zich over het algemeen thuis in Parkstad

Print
Parkstad Panel: inwoners voelen zich over het algemeen thuis in Parkstad

Afbeelding: Website IBA Parkstad

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

Inwoners van de Parkstadgemeenten Heerlen, Kerkrade, Voerendaal, Landgraaf, Simpelveld, Beekdaelen en Brunssum voelen zich over het algemeen thuis op de plek waar ze wonen. Die conclusie trekt het Parkstad Panel op basis van onderzoek.

Dat het gros van de inwoners het prettig toeven vindt in Parkstad, heeft mede te maken met de natuur, cultuur en recreatie. Zo worden onder meer GaiaZOO, SnowWorld en de Brunssummerheide als visitekaartje beschouwd voor de regio.

Het Parkstad Panel, een initiatief van IBA Parkstad, is een breed digitaal burgerpanel dat de komende tijd raadplegingen uitvoert. Een raadpleging gaat verder dan een ‘opinie’. Deelnemers worden gezien als adviseurs die niet alleen opinie geven, maar ook denkrichtingen.

Klik hier voor het complete onderzoeksrapport. Overigens kunnen inwoners zich nog steeds aanmelden voor het Parkstad Panel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee