Ronald Koeman wast handen in onschuld na rode kaart: ‘Ik deed niets verkeerd’

Print
Ronald Koeman wast handen in onschuld na rode kaart: ‘Ik deed niets verkeerd’

Frenkie de Jong ziet toe hoe zijn trainer Ronald Koeman rood krijgt. Afbeelding: Getty Images

Ronald Koeman zag donderdagavond niet alleen hoe FC Barcelona verloor van Granada (1-2) en de koppositie in La Liga liet liggen. De Nederlandse trainer werd ook nog eens naar de kant gestuurd, waardoor er een kans bestaat dat hij een gedeelte van de beslissende fase van de razend spannende Spaanse titelstrijd moet missen.

,,Dit is een harde klap. We hebben het niet meer in eigen hand”, zo tekende El Chiringuito TV na afloop op uit de mond van Koeman tijdens de persconferentie in Camp Nou.

Lees ook: Geen koppositie maar enorme dreun voor FC Barcelona

„Het duel van zondag bij Valencia wordt cruciaal. Dat wordt geen gemakkelijke wedstrijd. De spelers zijn erg teleurgesteld, maar we hebben het net in de kleedkamer al wel over zondag gehad.”

Rode kaart

Het is nog onzeker of Koeman in Valencia wel op de bank mag plaatsnemen. In de 66e minuut werd hij na de 1-1 van Granada naar de kant gestuurd door de scheidsrechter. Naar verluidt vanwege commentaar op de leiding. Koeman waste zijn handen op de persconferentie echter in onschuld.

„Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik reageerde op respectvolle wijze. Als ze zeggen dat er sprake was van een gebrek aan respect dan wil ik wel eens horen wat ik zogenaamd tegen de vierde official heb gezegd. Mijn uitsluiting was oneerlijk.”

Gebrek een concentratie

Over de nederlaag en dan met name de twee treffers van Darwin Machis en Jorge Molina stelde Koeman: „Ik denk dat er een gebrek aan concentratie was.” De twee Granada-spelers maakten in de tweede helft de openingstreffer van Lionel Messi teniet. FC Barcelona blijft door de nederlaag derde.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 29 april 2021. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee