Video: Grote brand in monumentale boerderij in Beegden

Print

Grote brand in monumentale boerderij in Beegden. Video: Nederweert24

Beegden -

In de monumentale boerderij de Pannenhof in Beegden is donderdagnacht een grote brand uitgebroken. Het pand staat leeg.

De brandweer rukte met groot materieel uit, maar bij aankomst stond het pand al van voor tot achter in lichterlaaie. Er werd opgeschaald naar een grote brand. De boerderij heeft flinke schade opgelopen door de brand. Enkele muren werden instabiel. Brandweer kon hierdoor alleen van buiten het pand blussen.

De rook die ontstond bij de brand daalde door verandering van windrichting neer in de omgeving van Beegden. Inwoners krijgen via Twitter het advies om ramen en deuren te gesloten te houden evenals ventilatiesystemen uit te zetten.

De brand is inmiddels onder controle, de brandweer is wel nog bezig met nablussen. De rookontwikkeling is minder geworden maar kan nog voor overlast zorgen.

Lees ook: ‘Gemeente Maasgouw laks bij bescherming Pannenhof’

In 2020 was er ook al brand op hetzelfde terrein, maar toen in de schuur van de voormalige boerderij. Er wordt onderzocht hoe de brand kon ontstaan. Er raakte niemand gewond. De weg is door de politie afgesloten.

Video: Grote brand in monumentale boerderij in Beegden
Foto: Nederweert24

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee