Veel Nederlanders moeten zomervakantie nog boeken

Print
Veel Nederlanders moeten zomervakantie nog boeken

Afbeelding: ANP/HH

Veel Nederlanders moeten hun vakantie voor komende zomer nog boeken. Dat meldt onderzoeksbureau Trends & Tourism na een half april gehouden onderzoek onder ruim 3000 Nederlanders.

Van de deelnemers aan het onderzoek zegt 45 procent dat de vakantieplannen reeds zijn omgezet in een boeking. Van de vakantiegangers die komende zomer in eigen land willen blijven, heeft met 55 procent ruim de helft het verblijf al geboekt of geregeld. Van de geplande buitenlandse vakanties is pas zo’n 40 procent geboekt.

Lees ook: ‘Nederlander wil zomer in de zon, vakanties binnen Europa in trek’

Verder geeft 52 procent van de deelnemers aan beslist of waarschijnlijk op vakantie te willen gaan komende zomer. Zo’n 22 procent twijfelt nog en 26 procent verwacht niet te gaan.

Ondanks alle onzekerheid door de coronapandemie willen de meeste Nederlanders (48 procent) naar het buitenland, terwijl 44 procent de zomervakantie in Nederland wil doorbrengen. Een kleine groep van 8 procent heeft nog geen keuze gemaakt tussen eigen land of het buitenland.

Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn de populairste buitenlandse bestemmingen, aldus het onderzoeksbureau. In eigen land bestaan de meeste plannen voor Gelderland, Drenthe en Noord-Holland.

Lees ook: Vakantieparken bijna vol: ‘Alleen op de camping is nog plek’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee