Nieuwe digitale activiteiten vertellen meer over historie Kerkrade

Print
Nieuwe digitale activiteiten vertellen meer over historie Kerkrade

Foto ter illustratie. Afbeelding: Johannes Timmermans / Archief De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Het Historisch Informatie Punt in de HuB.Kerkrade biedt nieuwe digitale activiteiten aan.

Sinds kort staat een digitale lezing online met als thema ‘Kerkrade en de Oranjes’. Aan de hand van diverse foto’s en wetenswaardigheden neemt assistent-archivaris Diane Smeets-Habets kijkers mee langs bezoeken van het koningshuis aan Kerkrade.

Podcast

Het Historisch Informatie Punt biedt ook een podcast van het Limburgs Geschiedkundig en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) aan over het project DRAPO. In de podcast vertellen deelnemers over het project.

DRAPO brengt vaandels van Limburgse verenigingen in kaart. Op de website limburgsevaandels.nl zijn de vaandels digitaal tentoongesteld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen