Leerlingen basisschool De Ganzerik volgen speciale les in verkeersveiligheid

Print
Leerlingen basisschool De Ganzerik volgen speciale les in verkeersveiligheid

Leerlingen van groep 8b van RKBS De Ganzerik in Heerlen kregen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. Afbeelding: TLN

Heerlen / Hoensbroek -

Leerlingen van groep 8 van basisschool De Ganzerik in Heerlen hebben donderdag 29 april les gehad van vrachtwagenchauffeur en instructeur Mark Uringa van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

De leerlingen leerden de twee vuistregels: ‘blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘houd minstens drie meter afstand’.

Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van grote voertuigen in het verkeer verzorgen TLN en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een speciaal lesprogramma ‘Veilig op Weg’ voor leerlingen van de basisschool.

In de les leerde Mark Uringa de kinderen waar ze goed zichtbaar zijn voor de chauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. De leerlingen stelden vragen aan hem en klommen zelf achter het grote stuur van de vrachtwagen. Daar keken ze of ze hun klasgenoten, meester of juf wel of juist niet konden zien in de spiegels.

Bestuurders van vrachtwagens en andere grote voertuigen kunnen buiten niet alles zien van achter hun stuur. Deze ‘dode hoeken’ zijn gevaarlijk voor andere weggebruikers. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee