Video: Landmachtoefening: gewapende bestorming van gevaarlijk drugslab op oud-Philipsterrein

Print

Landmachtoefening - gewapende bestorming van gevaarlijk drugslab op oud-Philipsterrein . Video: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Inwoners horen vrijdag mitrailleurs echoeen over de stad. Op het voormalige Philipsterrein aan de Bredeweg in Roermond wordt de hele dag een grote oefening van de Landmacht gehouden.

De oefening is voor het publiek niet te zien. Het terrein en enkele omliggende wegen zijn hermetisch afgesloten. Alleen het kabaal is zo nu en dan te horen. Wat er gebeurt? Militairen met pantservoertuigen zijn een fictief drugslab binnengevallen. De drugslab wordt gerund door een groep zware criminelen met wapens. Doel van de oefening is om de criminelen zo snel en efficient mogelijk te overmeesteren en het lab te ontmantelen.

Video: Landmachtoefening: gewapende bestorming van gevaarlijk drugslab op oud-Philipsterrein
Foto: De Limburger

De oefening duurt nog tot 16.00 uur, zo blijkt uit een brief die aan omwonenden van het oude Philipsterrein is gestuurd door de gemeente Roermond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen