Thuistheater in Venlo: wie wil er deze zomer een Shakespearevoorstelling in de tuin?

Print
Thuistheater in Venlo: wie wil er deze zomer een Shakespearevoorstelling in de tuin?

Zomertheater in de tuin, zoals hier bij het festival Struinen in de Tuinen in 2019. Afbeelding: Rob Oostwegel

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

William Shakespeare in je eigen achtertuin? De Maaspoort biedt Venlonaren de kans om deze ‘midzomernachtsdroom’ waar te maken.

Acteur Wim Bouwens speelt van woensdag 30 juni tot zondag 4 juli de theatervoorstelling Bard in the yard in een aantal Venlose tuinen en bij de Kasteeltuinen in Arcen. Het stuk gaat over William Shakespeare en speelt zich af in 1605. De schrijver zit in quarantaine omdat de pest is uitgebroken in Londen. De theaters zijn dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. Shakespeare moet produceren, maar kampt met een writer’s block. De theatersolo was vorige zomer een succes in de Britse hoofdstad.

De Maaspoort zoekt inwoners van de gemeente Venlo die hun tuin ter beschikking willen stellen voor een van de optredens. Er moet genoeg ruimte zijn voor dertig bezoekers die anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. De rest wordt door het theater verzorgd: techniek, kaartverkoop en stoelen.

Wie belangstelling heeft, kan zich tot 10 mei melden via pr@maaspoort.nl door naam, adres en een foto van de tuin in te sturen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee