Verlichtingsbedrijf Signify heeft last van materiaaltekorten

Print
Verlichtingsbedrijf Signify heeft last van materiaaltekorten

Afbeelding: ANP

Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal last gehad van materiaaltekorten.

Door de coronapandemie stond de wereldwijde leveringsketen onder druk. Dat zal ook in het tweede kwartaal invloed hebben, en in mindere mate in de tweede helft van het jaar.

Dat meldt Signify in een handelsbericht over het eerste kwartaal, zonder concreter te worden. Het concern ziet wel tekenen van economisch herstel, zeker in China en het Midden-Oosten en in wat mindere mate in Europa. Daarbij zullen de voortdurende vaccinaties en versoepelingen van de lockdowns in de loop van het jaar waarschijnlijk zorgen voor verdere verbeteringen.

Signify zag de omzet het afgelopen kwartaal uitkomen op bijna 1,6 miljard euro, 12 procent meer dan een jaar eerder. De winst bedroeg 60 miljoen euro, van 27 miljoen euro in de eerste meetperiode van 2020. De voormalige lampendivisie van Philips greep recent hard in om de klappen van de coronacrisis te boven te komen. Zo gaan er honderden banen verloren, voornamelijk ondersteunende functies. Ook sluit er een fabriek in de Amerikaanse staat Mississippi.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee