Voetbalsters Oranje in WK-kwalificatie tegen IJsland en Tsjechië

Print
Voetbalsters Oranje in WK-kwalificatie tegen IJsland en Tsjechië

Lieke Martens weet wie de opponenten van Oranje zijn in de kwalificatie voor het WK van 2023. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De Nederlandse voetbalsters nemen het in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2023 op tegen IJsland, Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus. Dat is vrijdag bepaald door loting in Nyon.

Nederland, dat bij het vorige WK in 2019 de finale verloor van de Verenigde Staten, is in het Europese kwalificatietraject groepshoofd in poule C. In totaal zijn er negen groepen: zes met zes landen en drie met vijf landen. De negen groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK, dat over twee jaar in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gespeeld. De nummers 2 strijden in play-offs voor de overige tickets.

De kwalificatiewedstrijden zijn tussen september 2021 en september 2022. Oranje - waar het Limburgse trio Lieke Martens, Dominique Janssen en Lynn Wilms deel van uitmaakt - gaat de WK-kwalificatie in met een nieuwe bondscoach. Sarina Wiegman vertrekt na de Olympische Spelen van komende zomer en wordt bondscoach van Engeland.

Lees ook: Uitdagende poule Oranje Leeuwinnen op Olympische Spelen

Wiegman en Engeland werden vrijdag ingedeeld in groep D, met onder meer Oostenrijk en Noord-Ierland als tegenstanders.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 29 april 2021. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee