Demi Schuurs met gelegenheidspartner naar laatste zestien in Madrid

Print
Demi Schuurs met gelegenheidspartner naar laatste zestien in Madrid

Demi Schuurs hier in actie met Nicole Melichar. Afbeelding: Getty Images

Nieuwstadt -

Dat Demi Schuurs niet met haar vaste dubbelpartner aantreedt tijdens het WTA-toernooi in Madrid deert haar voorlopig niet. Schuurs bereikte vrijdag samen met Gabriela Dabrowski de laatste zestien: 7-5 7-6.

Het zag er aanvankelijk naar uit dat Schuurs en de Canadese Gabriela Dabrowski een eenvoudige middag zouden beleven. Het Georgisch/Russische dubbel Oksana Kalasjnikova en Alla Koedrjavtseva keek al snel tegen een 4-0 en 5-2 achterstand aan.

Doortastend

Daarna nam de weerstand toch toe, uiteindelijk moest er een tiebreak aan te pas komen om de eerste set te beslechten (7-2). De tweede set ging gelijk op, maar in de slotfase waren de als derde geplaatste Schuurs en Dabrowski toch het meest doortastend: 7-5.

Schuurs speelt in Madrid overigens met de Canadese omdat haar vaste dubbelpartner Nicole Melichar een koppel vormt met landgenote Cori Gauff. Melichar moest namelijk nog één keer met een landgenote aantreden om te voldoen aan de Amerikaanse regels voor een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee