Koninklijke Onderscheidingen voor inwoners Meerssen kunnen nu worden aangevraagd

Print
Koninklijke Onderscheidingen voor inwoners Meerssen kunnen nu worden aangevraagd

Afbeelding: ANP

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De lintjesregen is nog maar net voorbij of de onderscheidingen voor volgend jaar kunnen alweer worden aangevraagd.

Aangezien na de aanvraag een tijdrovende procedure in gang wordt gezet, moet dit tijdig gebeuren. Dit jaar kan dat tot en met 1 juli. De nadruk ligt tegenwoordig op maatschappelijke verdiensten.

„Koninklijke Onderscheidingen (KO) zijn bedoeld voor mensen die een bijzondere verdienste hebben geleverd,” steekt de Meerssense gemeentewoordvoerder van wal. „Tot de wijziging van het decoratiestelsel (in 1996) werd ook een KO verleend bij een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling binnen een functie of ambt, maar dat is veranderd.”

Wie meer informatie wenst kan terecht op deze pagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen