Veiligheidsregio’s Limburg houden belevingsonderzoek onder inwoners provincie

Print
Veiligheidsregio’s Limburg houden belevingsonderzoek onder inwoners provincie

Afbeelding: Archief De Limburger

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

De Limburgse veiligheidsregio’s brengen elke vier jaar een Limburgs risicoprofiel uit. In het risicoprofiel staat een verwachting van de mogelijke risico’s en risicovolle activiteiten in de provincie Limburg.

Dit is het beeld vanuit de ogen van deskundigen, maar de Limburgse veiligheidsregio’s zijn ook benieuwd naar de mening van de inwoners.

Hoe denken Limburgers over de mogelijke risico’s in Limburg? Maken ze zich bijvoorbeeld meer zorgen over een grote natuurbrand, over wateroverlast of over een langdurige ziektegolf? Of maken ze zich helemaal geen zorgen?

Op het gebied van veiligheid zijn er verschillende soorten risico’s die impact kunnen hebben op de samenleving in Limburg. De verschillende soorten risico’s worden risicothema’s genoemd. Limburgers kunnen anoniem deelnemen aan de enquête via de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen