Boetes voor overtredingen in buitengebied Maasplassen

Print
Boetes voor overtredingen in buitengebied Maasplassen

Afbeelding: archieffoto Ermindo Armino

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst -

Bij een grote controleactie langs meren, beken en geulen rond de Maasplassen zijn vrijdagavond tientallen mensen beboet wegens diverse overtredingen. De meeste bekeuringen gingen naar mensen die na zonsondergang nog in een natuurgebied waren, hetgeen niet mag.

Er werd gecontroleerd op illegaal vissen, overlast en andere overtredingen. Een visser ging op de bon wegens vissen met dode vis als aas. In totaal zijn er bijna honderd vissers gecontroleerd. Ook zijn er bekeuringen uitgedeeld voor illegaal of ondeskundig vuur maken en wegens fout parkeren.

Tientallen medewerkers van de provincie, Waterschap Limburg, Natuurmonumenten, politie, Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer, Visstand Verbetering Maas, Sportvisserij Nederland en van de gemeenten Mook, Gennep, Bergen en Horst aan de Maas kwamen in actie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen