Gemeente Maasgouw gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem

Maasgouw -

Door de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem wordt de gemeente Maasgouw nog beter geholpen in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Afgelopen week tekende burgemeester Stef Strous en Marc Janssen van het meldpunt een samenwerkingsovereenkomst.

Redactie

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk landelijk meldpunt. Iedereen kan er anoniem meldingen doen over criminaliteit en misdaad.

Elk jaar ontvangt deze instantie ruim 45.000 anonieme meldingen. Die lopen uiteen van geweld, drugshandel, diefstal tot aan fraude en milieucriminaliteit. De anonimiteit van de melder staat op de eerste plaats.

Lees ook: Record aantal meldingen bij Meld Misdaad Anoniem door lockdown

Meld Misdaad Anoniem voorziet inmiddels ruim 120 gemeenten in Nederland van informatie, waaronder voortaan ook de gemeenten Nederweert, Weert en Leudal. Inwoners van Leudal, Nederweert en Weert die iets verdachts zien of horen worden gevraagd om dit altijd te melden. Naast de gemeente en de politie kan dit nu dus ook via de website van Meld Misdaad Anoniem of door te bellen naar de hulplijn van de instantie: 0800-7000.