Amsterdam roept op niet meer naar Johan Cruijff ArenA te komen

Print
Amsterdam roept op niet meer naar Johan Cruijff ArenA te komen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De gemeente Amsterdam roept voetbalsupporters op niet meer naar de Johan Cruijff Boulevard bij de ArenA te komen. Het is er te druk, meldt de gemeente op Twitter.

Een grote schare voetbalsupporters heeft zich verzameld rondom het voetbalstadion. Bij de eerste doelpunten voor Ajax tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen werd buiten flink gejuicht.

Lees ook: Ajax zet met 35e landstitel kroon op geslaagd seizoen

Soms wordt op het plein vuurwerk afgestoken en tijdens het bier drinken wordt er gezongen. Na de overwinning van Ajax stonden honderden supporters juichend, zingend en hossend bij de hoofdingang van het stadion.

‘Trots’

Vanaf het stadion zelf werd georganiseerd professioneel siervuurwerk afgestoken door de supportersvereniging. De gemeente Amsterdam feliciteerde Ajax via Twitter met het behalen van de 35e landstitel. „Amsterdam is trots op ons aller Ajax en viert dat vooral thuis voor de buis. Helaas is dit jaar geen huldiging mogelijk. Maar overal in de stad hangen vlaggen en posters om te laten zien hoe trots we zijn op ons cluppie. Ajacieden, gefeliciteerd!”, staat op de website van de gemeente.

Fans vieren titel Ajax in centrum van stad met bier en vuurwerk

Supporters van Ajax vieren zondag in de binnenstad van Amsterdam de 35e landstitel van hun club. Na het laatste fluitsignaal tegen FC Emmen (4-0) klonk op de pleinen en in de straten massaal gejuich. Ook wordt op dit moment op veel plekken vuurwerk afgestoken. Dat gebeurde ook al bij de doelpunten die Ajax tegen Emmen maakte.

Bij de Johan Cruijff ArenA zijn naar schatting 1500 fans. Zij wachten tot ze een feestje kunnen vieren met spelers die straks op het parkeerdek verschijnen. De gemeente Amsterdam heeft fans al opgeroepen niet meer naar het stadion te komen.

Ook in de stad zelf is het druk. De meeste fans zijn samengekomen bij de terrassen op het Rembrandtplein en het gebied op de Wallen. Burgemeester Femke Halsema heeft een noodverordening afgekondigd voor het Leidseplein en omgeving. Terrassen op het Leidseplein blijven ook dicht. Rond het Museumplein is weinig te beleven. De gemeente heeft sinds 20 april grote hekken om het grasveld geplaatst zodat niemand er meer bij kan. Het grasveld wordt vervangen.

Politie is door de hele stad met veel eenheden aanwezig. Een helikopter hangt al sinds het einde van de ochtend in de lucht om de drukte te monitoren.