De bestrijding van eikenprocessierups in Roermond gaat van start

Print
De bestrijding van eikenprocessierups in Roermond gaat van start

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De gemeente Roermond gaat er de komende tijd alles aan doen om de overlast van de eikenprocessierups zo veel mogelijk te voorkomen.

Op basis van monitoring wordt bepaald wat het beste en meest effectieve moment voor de preventieve bestrijding is om te voorkomen dat er brandharen ontstaan. Op basis van deze monitoring wordt vanaf 3 mei gestart met de bestrijding van de eikenprocessierupsen in de openbare gebieden van de gemeente Roermond.

Lees ook: Hoera, de gevreesde ‘horrorzomer’ door de jeukrups blijft uit! Maar hoe kan dat?

Gestart wordt in het buitengebied. Bedoeling is dat de werkzaamheden binnen drie weken zijn afgerond. In verband met de korte bestrijdingsperiode wordt ook in de avond- en nachtelijke uren gewerkt. Aannemer Herman Vaessen uit Maasbree voert de werkzaamheden voor de gemeente Roermond uit en probeert overlast zo veel mogelijk te beperken.

In de komende periode worden de eikenbomen rond voet- en fietspaden, speelterreinen, wegen en begraafplaatsen in de openbare ruimte van de gemeente Roermond preventief bestreden. Ook op openbare locaties waar veel mensen komen zoals scholen en pleinen wordt dit gedaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee