Spelers van Ajax vieren landstitel toch nog met supporters

Print
Spelers van Ajax vieren landstitel toch nog met supporters

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De voetballers van Ajax hebben de 35e landstitel alsnog met hun fans kunnen vieren. Direct na de huldiging op het speelveld in een lege Johan Cruijff ArenA renden ze naar het parkeerdek van het stadion, waaronder duizenden supporters zich hadden verzameld.

De supporters van Ajax zongen, dansten en staken veel vuurwerk af. Ze hielden zich niet aan de coronaregels. De politie was massaal aanwezig rond de Johan Cruijff ArenA maar stond de spontane huldiging toe.

Lees ook: Ten Hag viert titel van mentale weerbaarheid met Ajax

Trainer Erik ten Hag pakte een microfoon en schreeuwde: wij zijn Ajax, wij zijn de beste. De voetballers van Ajax zongen mee met de fans, die onder het parkeerdek stonden. Ze dronken champagne en bier, net als tijdens eerdere huldigingen op een vol Museumplein.

Noodverordening

Ajax verzekerde zich van de landstitel met een zege op FC Emmen (4-0). De gemeente Amsterdam riep supporters tijdens de wedstrijd al op niet naar het stadion te komen. Burgemeester Femke Halsema verzocht de supporters van Ajax eerder deze week al om de landstitel niet met grote groepen te vieren. Ze gaf een noodverordening af voor het Leidseplein.

Lees ook: Amsterdam roept op niet meer naar Johan Cruijff ArenA te komen

De woordvoerder van burgemeester Halsema laat weten dat het „tonen van de schaal een spontane actie van Ajax” was. „De driehoek heeft het even aan gekeken en laten gebeuren. Inmiddels hebben we Ajax verzocht de actie op het dek te beëindigen.”

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 29 april 2021. Video: De Limburger