Ouders en zus uit Oirsbeek maken droom van overleden Lian alsnog waar en bundelen haar gedichten

Boekcover ‘Ooit komt het goed’ van Lian Haagmans. © Boekscout

Oirsbeek -

„Het is nooit te laat om je dromen na te jagen. Na heel lang dromen en schrijven, wikken en wegen heb ik eindelijk de stap gezet om deze gedichtenbundel te maken en werkelijk uit te geven”, vertelt Lian Haagmans uit Oirsbeek over haar boek Ooit komt het goed. Ze overlijdt echter voor het boek verschijnt.

Paul Dolhain

Haagmans (1999) werd geboren in China, maar toen ze een jaar en vijf maanden oud was, werd ze geadopteerd en kwam in Nederland terecht. Het drukke leven van naar school gaan, werken en studeren vond ze zwaar en haar hobby schrijven heeft haar door moeilijke periodes heen geholpen. In september 2020 overlijdt ze.

Moeilijke momenten

„Ik hoop dat dit boekje met veel plezier wordt gelezen en dat men kracht uit de tekst kan halen voor het leven. Liefde is zo belangrijk in het leven. Het helpt je verder. Niet voor even, het gaat om mensen hebben om je heen. Mensen die er onvoorwaardelijk voor je zijn. Mensen die jou niet opgeven. Jou helpen door de diepste dalen heen. Mensen die op de moeilijke momenten een arm om je heen slaan. Tegen jou kunnen zeggen: je bent niet alleen. Je komt door deze periode heen”, schrijft ze nog zelf over haar boek Ooit komt het goed - Leven met een psychische stoornis.

Het uitbrengen van haar eigen boek maakt ze alleen niet meer mee. Haar ouders en zus hebben er daarom voor gekozen haar grote droom alsnog in vervulling te laten gaan en hebben een uitgeverij gezocht.

De gedichtenbundel is voor 14,99 euro te bestellen via ISNB 9789464312560 of verkrijgbaar bij uitgeverij Boekscout.

Lees ook: Denise Lambrichs (20) verwerkt dagboek over haar eetstoornis tot boek