Bevrijdingsfestival ook dit jaar alleen online te beleven

Davina Michelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. © ANP

Roermond -

Ook dit jaar kan het Bevrijdingsfestival in Roermond fysiek niet doorgaan, maar wordt het vooral een online programma met veel muziekoptredens en activiteiten.

onze verslaggeefster

Een van de hoogtepunten van het Limburgse programma dit jaar is de lancering van het lied ‘Freedom should be free’ van zangeres Mala. Zij won de provinciale wedstrijd ‘Songs for Freedom’ waaraan muzikanten, componisten en tekstschrijvers aan mee konden doen. Haar liedje werd uitgeroepen tot winnaar en is via onderstaande link te luisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=CXSFLUrCX68

Programma

Mala is het alter ego van singer-songwriter Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. Het woord ‘Mala’ kan het beste worden vertaald als ‘meisje’ of ‘kleintje’, zoals haar vader haar nog steeds noemt. Martina moest in 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog met haar familie vluchtten.

Lees ook: Bevrijdingsfestival Limburg en kok Yvette van Boven komen met alternatieve vrijheidsmaaltijd

De veertien Bevrijdingsfestivals in ons land bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. Er zijn optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid: Jonna Fraser, Davina Michelle en Tino Martin. Daarnaast treden ook Typhoon, Suzan & Freek en Milow op. Om 13.00 uur wordt het Vrijheidsvuur ontstoken, de aftrap voor de bevrijdingsfestivals.

Carré

De dag wordt afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel voor Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Hier treden onder anderen Stef Bos, André van Duin, Laetitia Gerards, Claudia de Breij, Maan en het Metropole orkest op. De NOS zendt het concert live uit op NPO1 vanaf 21 uur.

Kijk voor het uitgebreide programma op:

https://www.bevrijdingsfestivals.nl/programma/