Organisatie BliërOck wil geen festival met beperkingen en schrapt ook editie 2021

Print
Organisatie BliërOck wil geen festival met beperkingen en schrapt ook editie 2021

Het festival kenmerkt zich door een open karakter. Afbeelding: John Smit

Blerick -

Ook dit jaar verdwijnt het Blerickse openluchtfestival BliërOck van de kalender als gevolg van de beperkende coronamaatregelen.

De organiserende stichting B4Music wil niet tornen aan het open karakter van het festival op het Lambertusplein, dat alleen zou kunnen doorgaan als er hekken rond het plein komen, bezoekers afstand bewaren tot elkaar en mogelijk ook een negatief testresultaat moeten overleggen. „Maar belangrijker nog is dat wij onze vrijwilligers niet willen overhalen aan zo’n sterk aangepast festival mee te werken”, zegt de organisatie, die vooral vreest dat de beperkingen ten koste gaan van de spontaniteit die BliërOck kenmerkt.

Het festival, dat medio juli zou plaatsvinden, wordt daarom opnieuw een jaar uitgesteld. De eerstvolgende editie is op 17 juli 2022. Mogelijk komt de organisatie wel weer met een alternatief. Vorig jaar werd een live stream uitgezonden waarin de band Decennium centraal stond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen