Dodenherdenkingen in Westelijke Mijnstreek zonder publiek, maar wel digitaal te volgen

Print
Dodenherdenkingen in Westelijke Mijnstreek zonder publiek, maar wel digitaal te volgen

De Nederlandse vlag halfstok. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek moeten dinsdag door corona opnieuw op een alternatieve manier de dodenherdenkingen vieren.

De plechtigheden in Beek zijn live te volgen bij omroep BieOs. Inwoners wordt gevraagd individueel stil te staan bij het moment door bloemen te leggen bij struikelstenen of monumenten of door de speciale raamposter met de tekst ‘Beek Herdenkt’ op te hangen.

Lees ook: Beek herdenkt op 4 mei met raamposters

Burgemeester en wethouders van Beekdaelen leggen zonder publiek kransen in de kernen Nuth, Schinveld, Wijnandsrade, Schinnen en Hulsberg. In Nuth en Schinveld wordt tevens de Last Post geblazen.

Kranslegging

De toespraak van burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren, de kranslegging en het voorlezen van de 231 gevallenen in de gemeente wordt uitgezonden via omroep SOL2 en via de gemeentelijke online kanalen.

Bij zeven oorlogsmonumenten in Sittard-Geleen gaat de vlag halfstok. Op de Bloemenmarkt in Geleen en op de algemene begraafplaats in Sittard vindt een aangepaste herdenkingsplechtigheid plaats met een zeer beperkt gezelschap.

Berix-monument

Bij het Kapelaan Berix-monument in Stein houdt burgemeester Marion Leurs een toespraak. De ceremonie is te volgen via omroep BieOs.

Lees ook: Burgemeester spreekt op 4 mei bij monument, zonder publiek

Vorig jaar hielden Beek, Sittard-Geleen en Stein een gezamenlijke dodenherdenking. Toen sprak iedere burgemeester een deel van de toespraak uit vanuit het eigen gemeentehuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen