Limburgs Museum opent schatkamer van Rijksmuseum in Venlo

 © Mara van den Oetelaar

Venlo -

Het Limburgs Museum in Venlo krijgt dankzij een samenwerking met vijf landelijke musea toegang tot het depot van het Rijksmuseum. Deze reizende exposities met ‘verborgen’ werk uit het Rijks zijn vanaf dit jaar - als musea weer open mogen - ook te zien in Limburg.

onze verslaggeefster

Al jarenlang werken vijf musea in Bergen op Zoom, Harlingen, Hoorn, Gouda en Zutphen samen om schilderijen uit het depot van het Rijksmuseum zichtbaar te maken in de regio. Aan deze samenwerking is op 30 april het Limburgs Museum toegevoegd.

Reizen

De overkoepelende stichting M6 - voluit stichting de zes samenwerkende musea in Nederland - stelt exposities samen vanuit het collectiecentrum van het Rijksmuseum waarna de werken door het land reizen. Momenteel gaat het om de tentoonstelling ‘Koele Wateren’ die - zodra musea weer open mogen - te zien is in Museum Gouda.

Bert Mennings, directeur van het Limburgs Museum: „We zijn ervan overtuigd dat wij echt iets toevoegen aan M6. Ons museum is namelijk, net als onze hele provincie, internationaal georiënteerd. Bezoekers uit Limburg en Noordrijn-Westfalen die via M6 in het Limburgse komen, kunnen nu ook kennis maken met de uitzonderlijke collectie van het Rijksmuseum.”

Lees ook: Tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’

Blij

Het Rijksmuseum is blij met de uitbreiding. De musea zetten gezamenlijk een reeks neer van tentoonstellingen met de titels: Lage Landen, Koele Wateren, Hoge Luchten en Hete Vuren.