Voorbereiding fietsvierdaagse Venray gestart, meitocht afgelast

 © Bart Coenders

Venray -

Na de afgelasting in 2020 komt er dit jaar mogelijk wel weer een Fietsvierdaagse in Venray. De voorbereidingen zijn in elk geval gestart.

Marcel van Lier

De mei-tocht, die elk jaar als opmaat wordt gehouden, gaat niet door. De organiserende stichting heeft de intentie om de fietsvierdaagse, van 20 tot 23 juli, wel plaats te laten vinden, maar houdt rekening met coronamaatregelen voor zowel vrijwilligers als deelnemers. De opzet is om contacten tot een minimum te beperken en bij de start en finish en op halteplaatsen een afstand van anderhalve meter aan te houden. Vertrek- en eindpunt is en blijft De Witte Hoeve in Venray.

Er komt dit jaar geen camping bij de atletiekbaan in de week van de fietsvierdaagse. Atletiek Vereniging Venray heeft aangegeven dat het voor deelnemers niet langer mogelijk is om op haar accommodatie te kamperen.

De inschrijving start zodra de gemeente groen licht geeft voor de fietsvierdaagse. De organisatie gaat er van uit dat opgave vanaf medio juni mogelijk zal zijn. Aanmelden kan alleen digitaal of telefonisch.