Dodenherdenking in Echt-Susteren zonder publiek

 © Roger Dohmen

Echt-Susteren
Redactie

Vanwege de geldende coronaregels mogen er tijdens dodenherdenking op 4 mei op de Nieuwe Markt in Echt geen bezoekers aanwezig zijn.

De herdenking is niet toegankelijk voor publiek. De gemeente zendt de herdenking live uit via de lokale omroep SOL2, de gemeentelijke website en via de gemeentelijke Facebookpagina. De uitzending van dodenherdenking begint om 19.20 uur en start met de herdenkingstoespraak van burgemeester Jos Hessels.

Vervolgens worden de namen van de 231 slachtoffers voorgelezen. Om 20.00 uur zullen burgemeester Hessels en zijn echtgenote, namens alle inwoners van de gemeente, een krans bij het oorlogsmonument op de Nieuwe Markt in Echt leggen, waarna de taptoe wordt gespeeld door Wim Hoeymakers, gevolgd door twee minuten stilte. Na deze twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld en is de ceremonie op de Nieuwe Markt afgelopen.

De gemeente vraagt samen met Stichting 4 Mei Herdenking om voorafgaand geen bloemen of andere herdenkingskransen en attributen bij het monument te leggen. Hier is na afloop van de ceremonie gelegenheid voor.