Bevolkingsonderzoek naar borstkanker in Eygelshoven

 © Facebook Gemeente Kerkrade

Eygelshoven
redactie

In Eygelshoven vindt van eind mei tot medio juni een bevolkingsonderzoek naar borstkanker plaats. Dit gebeurt in een mobiel onderzoekscentrum aan de Anselderlaan 65.

Vanwege het coronavirus zijn verschillende maatregelen genomen om veilig te kunnen screenen binnen de Covid-richtlijnen.

Ongeveer één op de zeven vrouwen krijgt borstkanker in haar leven. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dankzij dit gratis bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Voor vrouwen die een uitnodiging ontvangen is het vooral belangrijk om een afspraak te maken. Het bevolkingsonderzoek borstkanker vergroot de kans dat eventueel aanwezige kanker in een vroeg stadium ontdekt wordt. Door vroege opsporing is de kans op genezing groter.

De informatielijn is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via tel. 088-0001388. Klik hier voor meer informatie.