Project Boeren en buren in Venray vertraagd

Print
Project Boeren en buren in Venray vertraagd

Bij het project wordt onder meer de uitstoot van ammoniak gemeten. Afbeelding: ANP

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De afronding van het project ‘Boeren en buren’ is vertraagd.

Bij dit project hebben boeren en omwonenden een jaar lang samen de luchtkwaliteit in hun omgeving gemeten onder begeleiding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De deelnemers hebben meetgegevens verzameld over: fijnstof, stikstofdioxide en ammoniak. Ook meldingen van geur worden meegenomen. De metingen zijn afgerond, maar de betrokkenen kunnen door corona nog niet bij elkaar komen om ze te bespreken. Dat gaat binnenkort gebeuren, zodat het eindresultaat in de tweede helft van dit jaar naar buiten kan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen