Reizigersorganisatie pleit opnieuw voor treinlijn Weert-Hamont

Print
Reizigersorganisatie pleit opnieuw voor treinlijn Weert-Hamont

Station Hamont. Afbeelding: archief Fotografie Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Vereniging Treinreizigersvervoer (VTV) dringt opnieuw bij de Belgische minister Georges Gilkinet van Mobiliteit aan op het doortrekken van de treinverbinding Antwerpen-Hamont naar Weert.

De Belgische federale overheid bereidt nieuw contracten voor met de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Nu bestaan er zeven grensoverschrijdende verbindingen vanuit België. VTV-voorzitter Jean Pauwels wijst erop dat Wallonië sterk wordt bediend met verbindingen naar Frankrijk (Rijsel), Luxemburg, Duitsland (Aken) en Nederland (Maastricht). Vlaanderen kent alleen verbindingen met Rijsel en het Nederlandse Roosendaal. Wat de VTV betreft moet Weert daar nu bijkomen, zeker omdat uit onderzoek is gebleken dat dit 800 tot 1000 extra reizigers per dag oplevert. Dat onderzoek stelde overigens ook dat de lijn daarmee niet rendabel zou zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen