DOOR! streeft naar muziekles voor ieder kind in Limburg

DOOR! streeft naar muziekles voor ieder kind in Limburg

Afbeelding: ING Image

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De organisatie DOOR! zet zich in samenwerking met Adams Music Centre in om muziekles voor elk kind toegankelijk te maken. Dit doet ze door instrumentenpakketten door te geven aan scholen.

De school kan een jaar lang kosteloos gebruikmaken van het instrumentenpakket. Daarna kan de school het pakket voor de helft van de prijs afkopen óf doorgeven aan een andere Limburgse school.

DOOR! is het zogeheten Masterplan Muziekonderwijs Limburg waarin de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn van muziek van primair naar voortgezet onderwijs centraal staat. In Limburg werken verschillende partners in het culturele- en onderwijsveld samen binnen het project DOOR!.

In de aanpak wordt gebruikgemaakt van het bestaande aanbod op het gebied van muziekeducatie.

Klik hier voor meer informatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen