Bouw Windmolenpark Weert is gestart

Print
Bouw Windmolenpark Weert is gestart

Ook aan Ospeldijk worden momenteel windmolens gebouwd. Afbeelding: archief Peter Schols

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De voorbereidingen zijn gestart voor de bouw van drie windmolens aan de A2 bij Weert. Deze maand worden wegen verstevigd en de opstelplaatsen voor bouwkranen ingericht.

Daarna start de aanleg van de funderingen voor de tweehonderd meter hoge windmolens, die coöperatie WeertEnergie samen met Eneco bouwt. Het gaat om hetzelfde type windmolen als die op de Egchelse Heide staan.

De turbines komen aan de snelweg te staan ten zuiden van het wegrestaurant op parking Roevenpeel. Dit najaar worden de diverse onderdelen van de windmolens aangevoerd.

De financiering van Windpark Weert BV is eind april rondgekomen. Bij de bouw worden lokale bedrijven ingeschakeld. Een deel van de opbrengst van de molens gaat naar een fonds voor maatschappelijke projecten in de omgeving.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen