Leerlingen van Stella Maris College in Meerssen maken kwartetspel om armoede bespreekbaar te maken

Leerlingen van Stella Maris College in Meerssen maken kwartetspel om armoede bespreekbaar te maken

Afbeelding: ING Image

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Leerlingen van het Stella Maris College uit Meerssen hebben onder begeleiding van Stichting Lyvia een kwartetspel ontwikkeld. Dit is gedaan in opdracht van de gemeente Meerssen.

De gemeente geeft jongeren hiermee een stem in het armoedebeleid. Het spel stimuleert kinderen en ouders om na te denken over armoede.

Door de coronamaatregelen kunnen de leerlingen het kwartetspel niet live promoten op de basisscholen in de gemeente. Daarom hebben ze een filmpje gemaakt voor de basisscholen. Na de meivakantie gaan de basisscholen met het kwartetspel aan de slag en wordt het thema armoede bespreekbaar gemaakt in de klas.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen