José Mourinho heeft pijlsnel nieuwe baan, trainer gaat aan de slag bij AS Roma

José Mourinho. © EPA

Roma -

AS Roma heeft José Mourinho gestrikt als nieuwe hoofdtrainer. De 58-jarige Portugees, die onlangs werd ontslagen door Tottenham Hotspur, treedt met ingang van het nieuwe seizoen in dienst in Rome. Hij heeft tot medio 2024 getekend.

Redactie

Mourinho was al eerder werkzaam in Italië. Met Internazionale veroverde hij in 2009 en 2010 de landstitel. Ook won hij met de club uit Milaan in 2010 de Champions League. Na zijn succesvolle periode in Milaan ging hij aan de slag bij achtereenvolgens Real Madrid, Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Overweldigd

Eerder op de dag werd bekend dat AS Roma, dat in de kwartfinales van de Europa League Ajax uitschakelde, na het huidige seizoen afscheid neemt van de 48-jarige Portugees Paulo Fonseca.

„Toen José beschikbaar kwam grepen we meteen de kans om met een van de beste managers aller tijden te praten”, aldus Tiago Pinto, algemeen manager van de club. „We werden overweldigd door het verlangen van José om te winnen en zijn passie voor het spel. Hoeveel trofeeën hij ook heeft gewonnen, zijn focus ligt altijd weer op de volgende. Hij beschikt over de kennis, de ervaring en het leiderschap om op alle niveaus te concurreren.”

Ambitie

„Bedankt aan de familie Friedkin dat ze mij hebben gekozen om deze geweldige club te leiden en deel uit te maken van hun visie”, zei Mourinho over de Amerikaanse familie die AS Roma in handen heeft. „Na ontmoetingen met de eigenaar en Pinto proefde ik meteen de ambitie van AS Roma. Het zijn dezelfde ambities en drive die mij altijd hebben gemotiveerd en samen willen we de komende jaren bouwen aan een winnend project.”

AS Roma, waar Rick Karsdorp speelt, staat momenteel zevende in de Serie A. De Romeinen werden drie keer landskampioen en in 2001 voor het laatst.