Drie Amerikanen aangehouden voor betrokkenheid bij moord op 58-jarige man in Bergen

 © SK-Media

Op verzoek van de Limburgse politie zijn in de Verenigde Staten drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op een 58-jarige man uit Bergen in november 2019.

Redactie

De aanhoudingen vonden 27 april al plaats, maar zijn dinsdag pas door de politie naar buiten gebracht. Het gaat om drie Amerikanen van 34, 39 en 51 jaar. De aanhoudingen vonden in drie verschillende Amerikaanse staten plaats; Mississippi, Connecticut en Colorado.

Lees ook: Bergenaar op ‘gruwelijke wijze’ vermoord, Zwitserse verdachte ontkent

De arrestaties zijn verricht na uitgebreid internationaal opsporingsonderzoek, waarbij nauw is samengewerkt met de Amerikaanse justitiële autoriteiten. De drie verdachten zitten momenteel in hechtenis. Ze zijn in afwachting van uitlevering naar Nederland. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog onbekend.

Lees ook: 51-jarige Zwitser opgepakt in verband met moordzaak Bergen

Eerder werd in deze zaak in augustus 2020 al een 51-jarige Zwitser aangehouden in Noord-Macedonië. Hij is inmiddels uitgeleverd naar Nederland. De Zwitser zit momenteel in hechtenis en is in afwachting van het verdere verloop van dit onderzoek.

Dode in woning

Het onderzoek naar dit misdrijf is in 2019 opgestart. Op dinsdag 26 november 2019 werd in een woning op de Roefsstraat een dode man aangetroffen. Nader onderzoek wees uit dat dit de 58-jarige bewoner betrof en dat hij om het leven was gebracht. Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht om de zaak te onderzoeken.

Meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt.