Vuurwerkbom ontploft, appartementencomplex in Vaals ontruimd

Print

Vuurwerkbom ontploft, appartementencomplex in Vaals ontruimd. Video: Track’88

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

In de hal van een appartementencomplex in Vaals is in de nacht van maandag op dinsdag een vuurwerkbom ontploft. Zes woningen moesten worden ontruimd.

Het projectiel werd omstreeks twee uur s‘ nachts door de brievenbus gegooid van het wooncomplex aan de Prins Bernhardstraat. Volgens de politie is daarbij niemand gewond geraakt. Bij de ontploffing is geen brand ontstaan.

Uit voorzorg is het appartementencomplex ontruimd en is de omgeving afgezet.

Omdat niet vaststond of de vuurwerkbom volledig was ontploft, konden de hulpdiensten het gebouw niet meteen betreden. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werden opgeroepen om te onderzoeken of er nog gevaar bestond.

De politie is op zoek naar mensen die iets verdachts gezien hebben.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen