Restauratie voormalige buurtsuper Roermondse Veld in volle gang

Print
Restauratie voormalige buurtsuper Roermondse Veld in volle gang

Het dak van de voormalige buurtsuper in ’t Veld ligt helemaal open. Afbeelding: Jan Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar inmiddels is de restauratie van de voormalig coopsupermarkt in de Roermondse wijk ’t Veld in volle gang.

Het pand dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat als voorbeeld van een kruidenierswinkel uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, lag jarenlang leeg waarbij het verval toesloeg. De stichting Ruimte, die zich inzet voor behoud van het cultureel erfgoed in Roermond trok ettelijke malen aan de bel, maar het lukte de gemeente niet om de toenmalige eigenaar tot ingrijpen te bewegen.

Restauratie voormalige buurtsuper Roermondse Veld in volle gang
Er wordt druk verbouwd aan de Hendriklaan Foto: Jan Paul Kuit

Inmiddels is het pand van eigenaar veranderd en is de renovatie voortvarend ter hand genomen, waarbij zo veel mogelijk authentieke elementen gehandhaafd blijven. Als eerste wordt het dak helemaal vernieuwd. De verbouwing gaat een half jaartje duren. De begane grond wordt straks bedrijfsruimte. Boven komt een woning.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen