Werkgroep Flora van Natuurbehoud Cadier Keer weer van start

Werkgroep Flora van Natuurbehoud Cadier Keer weer van start

Afbeelding: Facebookpagina Natuurbehoud Cadier en Keer

Cadier en Keer / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid -

De werkgroep Flora van Vereniging tot Natuurbehoud Cadier en Keer is weer van start gegaan. Er is inmiddels een tweede bezoek is gebracht aan de Schiepersberg.

Deze werkgroep richt zich op de planten van de kalkgraslanden. Dit heeft onder meer al geresulteerd in een aantal publicaties in het Natuurhistorisch Maandblad van het Natuurhistorisch Genootschap Limburg.

Ieder jaar worden Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap op de hoogte gebracht van de jaarlijkse inventarisatie en bevindingen van deze werkgroep over de kalkgrasland-percelen op de Wolfskop, de Heerderberg, de Koeberg, de Schiepersberg en de Julianagroeve. De inventarisatie van plantensoorten wordt doorgespeeld naar de eigenaren van de gebieden, die mede op grond daarvan hun beheer kunnen bepalen. Zo wordt indirect bijgedragen aan het behoud van soms heel zeldzame soorten.

Mensen die interesse hebben om deel te nemen aan de groep kunnen contact opnemen met telefoonnummer 043-4072579.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen