Herstelwerkzaamheden kerk Noorbeek in volle gang, heropening naar verwachting rond Pasen 2022

Herstelwerkzaamheden kerk Noorbeek in volle gang, heropening naar verwachting rond Pasen 2022

Afbeelding: Facebookpagina Parochie Sint Brigida Noorbeek

Noorbeek / Gronsveld / Eckelrade / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

De Sint Brigidakerk in Noorbeek, waar op 3 februari een brand woedde, is inmiddels helemaal leeg en op de vloer zijn platen aangebracht ter bescherming. De eerste schoonmaakwerkzaamheden van kostbaarheden en textiel zijn al uitgevoerd.

Voor het schoonmaken van de kerk worden proeven gedaan om de juiste manier te bepalen om dit werk te doen zonder schade toe te brengen aan de versiering op plafonds en muren.

„De nadruk ligt op de zorgvuldigheid van de keuzes die we nu maken. Veel van de werkzaamheden hebben ook afhankelijkheid met elkaar en daarom kunnen niet alle werkzaamheden tegelijk plaatsvinden”, wordt gemeld.

Lees ook: Brandweer heeft de oorzaak van de brand in de kerk van Noorbeek niet kunnen achterhalen

Er wordt rekening mee gehouden dat de streefdatum van 1 februari 2022 niet gehaald kan worden. De verwachting is dat de kerk in de periode van Pasen 2022 weer in gebruik genomen kan worden.

Meer informatie over het herstel is te vinden op de Facebookpagina van de parochie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen