Crowdfunding ‘Gezichten van Valkenburg’ levert zevenduizend euro op

Crowdfunding ‘Gezichten van Valkenburg’ levert zevenduizend euro op

Afbeelding: ING Image

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Crowdfunding voor ‘Gezichten van Valkenburg’ heeft zevenduizend euro opgeleverd.

Museum Valkenburg presenteert tijdens de kerstmarkt in de december de tentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’, welke gebaseerd is op een fotoboek van journalist-auteur Hans Hoenjet.

Dit boek geeft een caleidoscopisch beeld van het massatoerisme en de stille, verborgen kant van Valkenburg tussen 1949 en 1989.

De productiekosten van het fotoboek zijn hoog zijn vanwege de kostbare beeldrechten en prijzige drukkosten. Daarom heeft er een crowdfunding plaatsgevonden. Deze liep op zaterdag 1 mei af en heeft dus zevenduizend euro opgebracht.

Lees ook: Fotoboek belicht ‘andere gezichten’ van toerisme Valkenburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen