Dier van de week: Sue houdt van buiten rondstruinen en lekker haar eigen gang gaan

Sue. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Sue aan de beurt, een gesteriliseerde poes van net 5 jaar.

Redactie

Hoe komt Sue in het asiel terecht?

„Als kleine kitten is ze door degene die haar toentertijd gevonden heeft uit het asiel gehaald en heeft ze altijd heerlijk buitenaf gewoond. De eerste jaren heeft ze ook ín huis gewoond, maar de laatste tijd vooral buiten in de schuur. Vanwege een verhuizing naar het buitenland is besloten dat het beter was om voor haar een nieuw thuis te zoeken.”

Wat kun je over Sue vertellen?

„Sue is gewend aan haar vrijheid en zal dus niet geschikt zijn als ‘binnenkat’. Ze is opgegroeid met veel ruimte om zich heen waar ze ongestoord haar instincten kon volgen. Ze doet niks liever dan op jacht gaan, maar kan ook lekker in de zon liggen te luieren. Als ze aandacht wil, dan vraagt ze daar zelf om. Kortom, ze gedraagt zich als een echte poes.”

Waar zou Sue het beste op haar plek zijn?

„Ze zou het heerlijk vinden om weer ergens buitenaf rond te struinen en lekker haar eigen gang te gaan. Als ze daarmee klaar is, zal ze het fijn vinden om ergens gezellig naar binnen te gaan. En als ze hier behoefte aan heeft, zal ze ook wat aandacht opeisen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.