Ook dit jaar nog geen Bronk in Eijsden

Print
Ook dit jaar nog geen Bronk in Eijsden

De laatste Bronk van Eijsden in 2019. Afbeelding: archief/Harry Heuts

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Het processiecomité Breust-Eijsden heeft de knoop doorgehakt: dit jaar is er geen Bronk in Eijsden. Volgens het comité zijn vele scenario’s bekeken en besproken met betrokken partijen. Daaruit is de conclusie gekomen dat het ook dit jaar geen haalbare kaart is omdat er geen regelgeving of richtlijn voorhanden is om aan te geven hoe dit dan kan worden georganiseerd met de dan geldende coronamaatregelen.

Te vroeg

‘De maatschappij en de samenleving komt weliswaar weer rustig op gang, maar de Bronk en haar processie komt nét te vroeg’, meldt het comité in haar persbericht. ‘We zullen dus net als vorig jaar de saamhorigheid en verbondenheid die de Processie met zich meebrengt in gedachten met elkaar beleven en laten we erin vertrouwen dat we onze eeuwenoude traditie in 2022 weer in volle glorie mogen beleven’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen