Fairtrade Week bij de Wereldwinkel: van etalage met ‘eerlijke’ producten uit de supermarkt tot gratis bloemenzaad

Print
Fairtrade Week bij de Wereldwinkel: van etalage met ‘eerlijke’ producten uit de supermarkt tot gratis bloemenzaad

Afbeelding: René Corten

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

‘Koop een betere wereld’ luidt dit jaar het thema van de Fairtrade Week bij de Wereldwinkel. Ook de vestigingen in Venlo, Tegelen en Venray doen mee aan de landelijke campagne.

Steun aan producenten in de Derde Wereld is in deze coronatijd volgens de Wereldwinkel belangrijker dan ooit. Door te wereldwinkelen dragen consumenten bij aan een betere wereld, is de boodschap. Dat betekent kritisch kijken naar producten: zijn ze onder eerlijke omstandigheden gemaakt, krijgt de producent er een eerlijke prijs voor, is het fair verhandeld en duurzaam geproduceerd? Wereldwinkels promoten daarom het crowdfunding platform PlusPlus, dat leningen verstrekt aan kleine bedrijven in de landbouw en voedselproductie, wat zorgt voor meer werk, minder armoede en extra voedselproductie.

De Fairtrade Week is een initiatief van het landelijke platform van Wereldwinkels en duurt van 8 tot 15 mei. In Venlo en Tegelen krijgen klanten als bedankje een biologische zadenmix van wilde bloemen, zo lang de voorraad strekt.

In Venray heeft de Werkgroep Fairtrade Venray in het voormalige winkelpand van Dixons aan De Bleek een etalage ingericht met fairtrade producten die in de zes lokale supermarkten verkrijgbaar zijn. Aan de actie, die nog twee weken duurt, is ook een prijsvraag verbonden met de opdracht om alle fairtrade logo’s te tellen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen