Zonnebloem afdeling Sittard-Geleen start pilotproject met beeldbellen in de regio

Foto ter illustratie. © Lev Dolgachov

Sittard-Geleen -

Gasten van de Zonnebloem in de regio Sittard-Geleen kunnen sinds afgelopen week beeldbellen. Zo kan makkelijker contact worden gelegd met de vrijwilligers, familie en vrienden. De primeur was voor de 97-jarige Nelly van den Brand.

de redactie

„Tijdens de coronauitbraak raakten onze gasten plotseling in een isolement. De afdelingen van de Zonnebloem hebben op veel mogelijke manieren getracht het contact met de gasten te behouden. Maar dit bleek niet genoeg. De behoefte om meer met de mensen te communiceren heeft geleid tot het project beeldbellen”, verklaart secretaris Ernst Olfen van de Zonnebloem regio Sittard-Geleen de keuze.

Primeur

Door het beeldbellen kunnen de vrijwilligers van de lokale afdelingen met de deelnemers communiceren, maar ze krijgen ook aangeleerd om met familie en vrienden te chatten en bijvoorbeeld foto’s te sturen. Afgelopen week zijn de eerste tablet uitgereikt en de primeur was voor de afdeling Ophoven-Leijenbroek-Sittard Stad. De 97-jarige Nelly van den Brand belde na een korte introductie gelijk met haar kleinzoon.

Lees ook: Zonnebloem Spaubeek is op zoek naar vrijwilligers

„Ze vond het geweldig en is zeer enthousiast over het beeldbellen. De komende week zullen nog enkele beeldbelsessies plaatsvinden. Ook na corona is beeldbellen een waardevol instrument om aansluiting te houden en contact te blijven houden met familieleden en de vrijwilligers, zonder dat deze feitelijk op bezoek komen. Het zijn vaak kleine momentjes van contact die heel waardevol zijn.”

Het project wordt mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg, om de eenzaamheid onder onze ouderen te bestrijden. Alle afdelingen binnen de regio kunnen zich aanmelden voor het project.