Gratis sneltest in Hoensbroek voor grenspendelaars

Print
Gratis sneltest in Hoensbroek voor grenspendelaars

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Hoensbroek -

Nederlanders die voor hun werk geregeld naar Duitsland moeten, kunnen zich vanaf nu ook gratis laten testen op het coronavirus bij een testpunt in Hoensbroek.

Nederlanders die naar Duitsland willen reizen, moeten een negatieve coronatest kunnen tonen. Het gaat om mensen die in Nederland wonen, maar in Duitsland werken, mensen die wonen in Nederland, maar fysiek onderwijs volgen in Duitsland of mensen die de grens over moeten voor het verlenen van mantelzorg of bezoek aan een arts.

Op grond van het aantal besmettingen beschouwt Duitsland Nederland sinds 6 april als hoogrisicogebied. De testlocatie zit aan de De Koumen 146 in Hoensbroek. Eerder konden Nederlanders die voor hun werk geregeld naar Duitsland moeten, zich ook al gratis laten testen op het coronavirus in Duitsland.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen