Zilveren jubileum muziekfestival Southern Blues te zien in tweedelige tv-special Maassessippi Blues

Print
Zilveren jubileum muziekfestival Southern Blues te zien in tweedelige tv-special Maassessippi Blues

Ragtime Rumours tijdens televisie-opnames voor het julilerende Southern Bluesfestival. Afbeelding: Peter Potters

Mheer / Reuver / Beesel / Tegelen / Maastricht / Itteren / Heerlen -

Om het zilveren jubileum van het Southern Bluesfestival in Heerlen toch een feestelijk tintje te geven, verschijnt dit weekend Maassessippi Blues op televisie. In het eerste deel van deze tweedelige special wordt de Dutch Blues cd Award uitgereikt.

Omdat er vanwege corona geen festival plaats kan vinden, richten de organisatoren zich dit jaar volledig op de Limburgse bluesscene. In de tweedelige tv-special zijn er interviews en optredens te zien van Ragtime Rumours, The Liberators, Phil Bee en Band, Damian van Elburg, Drum en Beeker en Robbert Duijf.

Lees ook: De likes zijn nu het applaus voor roemruchte Maastrichtse bluesrockband The Liberators

Ook reikt de Dutch Blues Foundation de Dutch Blues cd Award voor ‘Beste Bluesalbum’ van 2020 uit aan een van de drie, allen Limburgse, genomineerden. De genomineerden zijn: Ragtime Rumours, The Liberators en Phil Bee en Band.

Deel 1 van de tv-special wordt door L1 uitgezonden op 8 mei 2021 om 11.00 en 23.00. Deel 2 volgt op zaterdag 15 mei om 11.00 en 23.00.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen