Dier van de week: Puberende herder Pablo is de ideale hond voor een actieve baas

Print
Dier van de week: Puberende herder Pablo is de ideale hond voor een actieve baas

Pablo. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Vandaag staat Pablo in de spotlight. Een jonge herder van pas een jaar oud die vriendelijk, slim en sportief is.

Wie is Pablo en wat doet hij in het asiel?

„Pablo is kruising Tervuerense herder / Mechsele herder. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn eigenaar wegens gezondheidsproblemen niet meer voor hem kon zorgen. Deze knappe jonge knul is enorm sportief en kan zich uren amuseren op ons speelveld. Hij kent commando’s en werkt graag voor zijn baas. De ideale hond voor een actieve baas.”

Zijn er nog aandachtspunten voor zijn toekomstige eigenaar?

„In z’n uppie alleen thuisblijven is niet Pablo’s ding. Hij gaat blaffen en op zoek naar dingen om stuk te maken. Bij zijn nieuwe baas zal dit langzaam bijgebracht moeten worden. Daarnaast is deze jongeman aan het puberen en test hij graag uit wat wel en niet mag. Een consequente begeleiding is daarom nu extra belangrijk voor hem en laat je daarbij niet afleiden door zijn schattige snuitje met grote oren!”

Wie is zijn ideale toekomstige eigenaar?

„We plaatsen Pablo het liefst bij een ervaren eigenaar die een grote tuin heeft om lekker in te dollen. Pablo kan goed overweg met teefjes en zou ook prima geplaatst kunnen worden bij een gezin met kinderen vanaf een jaar of twaalf.”

Meer weten over Pablo? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen