Politie Heuvelland: ‘Dragen valhelm op snorfiets verplicht in België’

Politie Heuvelland: ‘Dragen valhelm op snorfiets verplicht in België’

Afbeelding: ANP

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen -

De politie van Heuvelland waarschuwt Nederlandse snorfietsers dat ze in België te allen tijde een valhelm moeten dragen tijdens het rijden.

De Belgische politie uit Plombières heeft de politie van Heuvelland er namelijk van op de hoogte gesteld dat veel Nederlanders in hun land zonder valhelm op een snorfiets rijden. Het gaat vaak om gehuurde snorfietsers die door de Belgische grensstreek toeren.

In België is het verplicht om een goedgekeurde valhelm te dragen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen