Huis voor de Kunsten start onderzoek naar Limburgse culturele zzp’ers

Print
Huis voor de Kunsten start onderzoek naar Limburgse culturele zzp’ers

Afbeelding: Huis voor de Kunsten Limburg

Roermond -

Huis voor de Kunsten Limburg start een grootschalig onderzoek naar de vele zzp’ers die werkzaam zijn in de cultuursector, van dansdocent tot dirigent. Om inzicht te krijgen in hun situatie vragen zo zoveel mogelijk mensen een vragenlijst in te vullen.

Met de verzamelde gegevens willen het Huis voor de Kunsten samen met Maastricht University, Landelijk Centrum voor Amateurkunst (LKCA), Boekmanstichting, Rijksuniversiteit Groningen en het VSBFonds de positie van culturele zzp’ers te versterken.

De onderzoeksresultaten worden gebruikt om gemeenten, provincie en overheid te adviseren over toekomstig cultuurbeleid. Het onderzoek is bedoeld voor Limburgse kunstprofessionals. De online vragenlijst kan tot 24 mei ingevuld worden en is te vinden via:

https://nl.surveymonkey.com/r/Limburg_zzp

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen